Hoe werkt dat?

Buiten winnen, is binnen beginnen. Op het vlak van recruitment betekent dit: heel goed weten wie je zoekt, je met oprechte interesse verdiepen in de wensen en eisen van jouw ideale kandidaat en jouw aanbod afstemmen op die doelgroep. De arbeidsmarkt is een kandidatenmarkt en de betere professionals hebben keuze te over.

Potje pingpong?

Daarom gaan we niet aan de slag op basis van een gedateerd functieprofiel of een mooi verhaal over onbegrensde doorgroeimogelijkheden, wilde vrijdagmiddagborrels of een pingpongtafel. We pakken het beter aan, grondiger. We willen heel goed weten wie je zoekt en waarom. En we adviseren je over wat er voor nodig is om die gewilde professional bij je aan tafel te krijgen. Om die reden hebben we het wervingsproces in tweeën geknipt…

1. Vacature-intake

We vliegen elke vacature aan met een kennismaking met jouw bedrijf en een grondige vacature intake. Hierbij aanwezig is de vacaturehouder, bijvoorbeeld de leidinggevende, de directeur-eigenaar of HR-manager, en een directe collega van de te werven medewerker. Deze intake is een sessie van circa 3 uur waarin we jou en jouw collega’s uitdagen om de functie helder te definiëren, het kandidaatprofiel scherp te stellen en de vacature ‘arbeidsmarktklaar’ te maken. Taboes zijn er niet, alles komt aan bod. Bij deze vacature intake maken we gebruik van een unieke intake tool met als output een op doelgroep data gebaseerde vacaturetekst.

2. Recruitment per vacature per week

Zijn we het eens over de wervingstekst en het plan van aanpak, dan gaan we van start. Voor een vast bedrag per week zijn wij jouw toegewijde recruitmentpartner en nemen we je een berg werk uit handen. Zo zorgen we voor een onderbouwde kwalificatie van sollicitanten (reactieve werving) en starten we met talent sourcing (proactieve werving). Hierbij brengen we jouw doelgroep in kaart en leggen we je wekelijks een tiental zorgvuldig geselecteerde kandidaten voor met daarbij de vraag wie we uit naam van jouw organisatie kunnen benaderen. Zo breiden wij, week na week, jouw talentpool uit, net zolang totdat jij met goede kandidaten in gesprek bent.

Uiteraard staan we je tijdens dit proces bij met raad en daad. Doe je een kandidaat een aanbod of zijn er interne ontwikkelingen waardoor de wervingsbehoefte minder urgent is geworden, dan kun je onze dienstverlening met inachtneming van een opzegtermijn van 1 week pauzeren of stopzetten. Hoe fijn is dat?