Delen
 • Recruitment
 • Tilburg
 • Werving & selectie

Gezocht: recruiter in Tilburg

Zoek je een betrouwbare recruiter in Tilburg? Dat is niet eenvoudig. Jazeker, het aantal (zelfstandige) recruiters in de regio Eindhoven, Den Bosch, Breda en Tilburg is sky-high. Maar ditmaal neem je geen genoegen meer met de eerste de beste commerciële gladjakker. En dat begrijpen we maar al te goed. 

De mkb recruiter

Fijn dat je ons gevonden hebt. Wij zijn De mkb recruiter, dé recruitment ‘compagnon’ voor middelgrote bedrijven en organisaties die moeite hebben met het invullen van lastige, vaak specialistische en bedrijfskritische vacatures. Vanuit ons kantoor in Tilburg, gevestigd aan de Ringbaan-Oost 116c, zetten we onze tanden in jouw wervingsvraag. En vóórdat je verder leest; De mkb recruiter is géén werving en selectiebureau. Dus als je op zoek bent naar een (interim) recruiter en niet wéér zo’n onverschillig werving en selectiebureau, lees vooral ff verder. Zéker als jullie vacatures jou kopzorgen geven.

Werkwijze

Mooi, we hebben je aandacht. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen dan. Want de reden dat een werving en selectiebureau niet in jouw wervingsbehoefte kan voorzien heeft met toewijding te maken. Of met het gebrek eraan. Je begrijpt wel, wij werken op grond van toewijding. En vanuit oprechte interesse in jouw wervingsvraagstuk. Daarmee heb je direct het antwoord op de vraag waarin wij verschillen van een traditioneel recruitmentbureau. Want met een veelheid aan vacatures en slechts een handjevol kandidaten (plús een tekort aan eigen recruiters), dient het bureau te kiezen: wélke vacature is het meest lucratief om in te vullen? Wij hoeven die keuze niet te maken. Want hebben wij één van jouw vacatures in beheer, dan mag je rekenen op aanhoudende toewijding, net zolang je ons nodig hebt. Zo ziet die toewijding eruit:

 • Vacature-intake: een goed begin…
  Wij willen snáppen, begrij́pen wat jij aan ‘vers bloed’ nodig hebt, qua kennis, ervaring en persoonlijkheid. En jou meteen kunnen challengen als het gaat om de wervingshaalbaarheid van die zoekopdracht. Daarom gaan we niet aan de slag op basis van een gedateerd functieprofiel. Of op grond van een online call van 30 minuten. We pakken het beter aan, grondiger. En willen jou, en jouw collega’s, in de ogen kijken bij het bespreken van het kandidaatprofiel. Daarvoor gebruiken we een specifieke vacature-intake-methode. Met jullie input, onze (soms pijnlijke) vragen én door het gebruik van arbeidsmarktgegevens hebben we na 3 uur het fundament onder ons recruitmentplan gelegd. Taboes zijn er niet, alles komt aan bod. Bij deze vacature intake maken we gebruik van een unieke intake tool met als output een op doelgroep data gebaseerde vacaturetekst.
 • Operationeel recruitment; aan de slag!
  Is de wervingstekst geslaagd? En precies op maat voor de doelgroep? Dan gaan we van start. Voor een vast bedrag per week zijn wij jouw toegewijde recruitmentpartner en nemen we je een berg werk uit handen. Zo zorgen we voor een onderbouwde kwalificatie van sollicitanten (reactieve werving) en starten we met talent sourcing (proactieve werving). Hierbij brengen we jouw doelgroep in kaart en leggen we je wekelijks een tiental zorgvuldig geselecteerde kandidaten voor met daarbij de vraag wie we uit naam van jouw organisatie kunnen benaderen. Zo breiden wij, week na week, jouw talentpool uit, net zolang totdat jij met goede kandidaten in gesprek bent.

  Uiteraard staan we je tijdens dit proces bij met raad en daad. Doe je een kandidaat een aanbod of zijn er interne ontwikkelingen waardoor de wervingsbehoefte minder urgent is geworden, dan kun je onze dienstverlening met inachtneming van een opzegtermijn van 1 week pauzeren of stopzetten. Hoe fijn is dat?

De mkb recruiter: kosten, succesrate en andere vragen

Onze visie op het vak en onze werkwijze maken je nieuwsgierig. Maar je bent ook sceptisch. Na de herhaaldelijke teleurstellende ervaringen met inmiddels tal van werving en selectiebureaus, vraag je je af: ‘wat kost dat?’, ‘hoe goed is De mkb recruiter nu écht?’. En: wie zij́n die lui?’. Omdat we niet van geheimzinnigheid houden, hebben we alles op een rijtje gezet: informatie over ons, onze tarieven en ons track record. Als kers op de taart vind je ook nog een aantal cases, inclusief rekenvoorbeelden. Transparanter kan het niet.

Even sparren?

We vinden het leuk als je contact met ons opneemt. Om met je mee te denken over een vacature – gratis en voor niets. Of om een kennismaking in te plannen. Hoe dan ook, tot gauw. En de groeten uit Tilburg.

Over de auteur
Jurriaan Pennartz

Jurriaan, geboren en getogen in Tilburg – de schôônste stad van ’t laand – is sinds 2014 werkzaam in de wondere wereld van werving en selectie. In 2019 heeft hij gekozen voor het zelfstandig ondernemerschap en helpt hij mkb bedrijven bij het werven van hoger opgeleiden. Daarnaast is Jurriaan actief als blogger. Jurriaan woont in het landelijk Baarschot, een gehucht nabij Hilvarenbeek, samen met Iris en hun drie dochters Zarah, Liza en Zoë.