Delen
 • maakindustrie
 • mkb
 • Recruitment
 • techniek

Recruitment specialist voor Brabantse mkb-bedrijven in techniek en maakindustrie

De mkb recruiter is dé recruitment partner voor kleine en middelgrote ondernemingen in de regio Tilburg – Eindhoven – Den Bosch die actief zijn in de techniek of maakindustrie. Bij ons geen corporate gezwam over de kracht van ons netwerk, geen dure praat over onze kennis van de branche en geen glimmende schoenen of dure wagens. In plaats daarvan: echte mensen met een open en eerlijk verhaal over wie we zijn, wat we doen en wanneer we je wel (en ook niet) kunnen helpen bij jouw wervingsuitdagingen.

Recruitment voor de Brabantse maakindustrie

Komt ‘ie dus: wij zijn Floor, Manon en Jurriaan – drie recruitment specialisten die hun krachten hebben gebundeld onder de naam De mkb recruiter. Met een flexibel en ook voor kleine en middelgrote bedrijven betaalbaar type dienstverlening hebben wij ons gespecialiseerd in personeelswerving (recruitment) in de Brabantse maakindustrie.

Klanten van ons lopen uiteen van toeleveranciers van scheepswerven in het hoogste segment van luxe jachtbouw tot hightech scale-ups in sensortechnologie en van gereedschapsslijperijen van precisie tooling tot hoog innovatieve maakbedrijven op het vlak van verticaal transport. De diversiteit binnen onze klantgroep is kenmerkend voor de veelzijdigheid van de Brabantse maakindustrie – iets om trots op te zijn!

Zijn jullie dan een werving en selectiebureau?

Beslist niet! Onze dienstverlening houdt het midden tussen een recruitmentbureau (maar dan zonder die absurde bemiddelingskosten en ondoorzichtige werkwijze), een interim recruiter (maar dan zonder torenhoge uurtarieven) en een RPO-partij (Recruitment Process Outsourcing club, die vaak alleen interesse hebben in een samenwerking bij een groter aantal vacatures). Wat zijn we dan wel? Heel simpel: drie toegewijde recruitment professionals die met een projectmatige en slimme aanpak serieus werk maken van jouw vacature(s).

Onze werkwijze

Nadat we kennis hebben gemaakt – vrijblijvend en geheel kosteloos uiteraard – en beide partijen zin en fiducie hebben in een samenwerking (dit willen we voelen!) volgt de eerste en allerbelangrijkste stap: de vacature-intake.

Vacature-intake
Ga er maar goed voor zitten, want dit gesprek – dat we voeren aan de hand van een aan arbeidsmarktdata gekoppelde vacature-intake tool (say what?!) – neemt maar liefst 3 uur in beslag. Daarbij is niet alleen jouw input als leidinggevende van belang, maar ook (vooral) dat van jouw medewerkers – de directe collega’s van de te werven professional. Wie, beter dan zij, kunnen vertellen hoe een gemiddelde werkweek eruit ziet, wat de functie-inhoudelijke uitdagingen zijn, welk kennisniveau vereist is om succesvol te zijn en hoe zij de organisatie en de manier van leidinggeven ervaren. Alles wordt besproken, dus ook de organisatiecultuur, manier van leidinggeven en salarissen. Taboes kennen we niet.

Het resultaat van deze vacature-intake is een aanstekelijke, maar eerlijke en op doelgroep data gebaseerde vacaturetekst. Deze wordt geschreven door een externe arbeidsmarktcommunicatie-specialist en wordt ter goedkeuring aan je voorgelegd alvorens we tot publicatie over gaan.

Operationeel recruitment per week
Dan de operationele opvolging! Op het moment dat we de vacature publiceren begint het echte werk. Wij gaan, samen met jou, intensief aan de slag met jouw vacature. Dit doen we altijd met 2 collega’s tezamen, met toewijding en voor een vaste prijs per week. Daarbij inbegrepen zijn:

 • Plaatsing van de vacature in ons recruitment systeem met indexatie door Google for jobs
 • Een gesponsorde vacatureplaatsing op Indeed en op LinkedIn gedurende circa 30 dagen
 • Een bruisende LinkedIn-post over de vacature en jullie bedrijf
 • Het op bevlogen wijze begeleiden van het recruitmentproces
 • Talent sourcing: het identificeren en enthousiasmeren van potentiële kandidaten. Elke week leggen wij 10 nieuwe, zorgvuldig geselecteerde kandidaten aan je voor die wij één voor één en op een uiterst gepersonaliseerde wijze voor je benaderen
 • Pre-screening en eerste kennismaking sollicitanten
 • Van elke sollicitant een eerlijk en volledig gespreksverslag waar je echt wat aan hebt
 • Advies over de inrichting van het sollicitatieproces, de onderhandelingsfase en over het aanbod.

Flexibel en betaalbaar

Hoe lang het duurt om een vacature in te vullen en hoeveel werk er daarvoor verzet moet worden is lastig in te schatten. Daarom werken wij met een verdienmodel dat recht doet aan onze inspanning en dat flexibel opzegbaar is. Wil je onze dienstverlening stopzetten of pauzeren, bijvoorbeeld omdat je met een of meerdere sollicitanten in een vergevorderd stadium van de onderhandelingsfase zit of omdat de vacature (even) minder urgent is geworden, dan geldt een opzegtermijn van 1 week. We sluiten dan de vacature op de diverse jobboards en we laten kandidaten en sollicitanten met wie we in contact staan weten dat de vacature is gesloten of on hold is gezet. Op die manier houd je grip op de kosten.

Over die kosten gesproken, ook die zijn toegesneden op kleinere en middelgrote maakbedrijven. Voor de vacature-intake rekenen we een eenmalig tarief van EUR 2.900,-, de operationele opvolging kost EUR 690,- per week. Met daarbij inbegrepen de toewijding van 2 vakvolwassen recruitment specialisten, gesponsorde plaatsing van de vacature op Indeed, LinkedIn en indexering in Google en een proactieve benadering van relevante kandidaten (talent sourcing of headhunting genaamd), zeggen wij: “Ziet mar degget èrreges aanders goejekôoper krèègt!”

Meer weten? Kijk op www.mkb-recruiter.nl!

Over de auteur
Jurriaan Pennartz

Jurriaan, geboren en getogen in Tilburg – de schôônste stad van ’t laand – is sinds 2014 werkzaam in de wondere wereld van werving en selectie. In 2019 heeft hij gekozen voor het zelfstandig ondernemerschap en helpt hij mkb bedrijven bij het werven van hoger opgeleiden. Daarnaast is Jurriaan actief als blogger. Jurriaan woont in het landelijk Baarschot, een gehucht nabij Hilvarenbeek, samen met Iris en hun drie dochters Zarah, Liza en Zoë.